Atmos Pellet tüzelésű kazánok

A pellet kazánnal való fűtés egy alternatív fűtési technológia, amely kényelmes és gazdaságos.
A pellet, egy tüzelőanyag, amely magas fűtőértékkel rendelkezik, környezetbarát és tiszta. Kicsi, henger alakú, kezeletlen fából (elsősorban száraz fafűrészporból, gyaluforgácsból készült, 6mm átmérőjű és 20mm hosszúságú granulátum) készül.
Az Atmos pellet kazán jobb és bal oldaláról is beköthető az égetőfej.
A kazán egy csigával szállítja a tüzelőanyagot a tartálytól az égetőfejig. Amikor elindítjuk az égetőfejet, a csigás adagoló beleszórja a csövön keresztül az égetőfejbe a pelletet, ahol végbe megy az égés. Ha a kazán eléri a termosztát által beállított hőfokot, az égetőfej lekapcsol, ez a körforgás ismétlődik.
A pellet kazán tökéletes működése érdekében az égetőfej működése elektromosan vezérelt. A pellet tüzelésű kazán égésterét is tisztítani kell a hamutól,1-2 hetente, ez az intervallum csak is a használt pellet minőségétől függ.
Bizonyos Atmos pellet kazán típusoknál, az égetőfej levehető, és egy takarólemezzel lezárható a nyílás, így a továbbiakban rövid ideig fával fűthetünk. Praktikus, komfortos fűtési mód, a gázfűtés kényelmével tud fűteni.
Fontos előnye, hogy a gázzal és a fűtőolajjal ellentétben az Atmos pellet kazán megújuló energiaforrások használatát teszi lehetővé.

Grey Throw Pillows